3850-szer zaklatott telefonon egy férfi egy másik férfit

A 23 éves vádlott egy férfit és annak négy hozzátartozóját 2018 áprilisa és júliusa között összesen 3850 alkalommal zaklatta telefonon, illetve többször átirányította a sértettek telefonszámára érkező hívásokat a saját számára – derül ki a Debreceni Törvényszék közleményéből. 

A vádlott elismerte tettét, a tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott, amit a bíróság elfogadott. A vádlott és a sértett 2017-ben ismerkedtek meg, barátok lettek, később azonban a vádlott jelezte a másik férfinak, hogy többet érez a barátságnál, emiatt utóbbi minden kapcsolatot megszakított vele. A 23 éves férfi ezután több telefonról is próbálta felhívni a sértettet, később pedig annak hozzátartozóit hívogatta. A közlemény szerint „a vádlott féltékenyeségből és haragból a sértettek magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, őket rendszeresen és tartósan telefonon háborgatta”. 

A bíróság a vádlottal szemben 168 ezer forint pénzbüntetést és 150 órányi közmunkát szabott ki.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.