Keira Knightley többé nem vállal szexjelenetet olyan filmben, amit férfi rendez

FILM
2021 január 25., 19:57

A Guardian ír arról, hogy a világhírű színésznő a Chanel Connects podcast sorozat vendége volt, itt beszélgetett Lulu Wang rendezővel és Diana Solway író/producerrel, és ekkor került szóba az is, hogy vannak olyan jelenetek, melyeket többé nem fog elvállalni, ha a filmnek férfi a rendezője.

photo_camera Fotó: ISABEL INFANTES/ISABEL INFANTES

„Ha egy olyan filmet készítenék, ami az anyaságról és a test elfogadásáról van szó, úgy érezném, hogy sajnálom, de ezt csak egy női filmrendezővel szeretném megtenni”, mondta Knightley, és beszélt arról is, hogy ebből nem zárna ki teljesen senkit, de azért a férfiakat mégis igen.

Majd azzal folytatta, hogy többet nem akar részt venni azokban a rettenetes szexjelenetekben, amikor mindenki ki van kenve és nyög, egyszerűen nem érdekli ez az egész.

„Nagyon kényelmetlenül érzem magam, ha a férfi tekintetet kell megpróbáljam ábrázolnom” – mondta, majd kitért arra, hogy volt idő, amikor azt mondta ő is, hogy látja, miért nagyon jó a szex a filmben, és hogy csak arra van szükség, hogy legyen ott egy vonzó szereplő. De ma már túl hiú ehhez, szült két gyereket, és egyszerűen nem akar már meztelenül állni egy rakás férfi előtt.

Knightley beszélt arról is, hogy mindannyian nagyon hajlamosak vagyunk együtt érezni a férfiakkal, mert kulturálisan az ő tapasztalataikkal sokkal többet találkoztunk. A színésznő már évekkel ezelőtt kikelt a férfi rendezők túlzott dominanciája ellen, 2018-ban írt egy esszét, többek között arról, hogy a filmvilágban a férfiak azt várják el a nőktől, hogy legyenek kedvesek, támogatóak, csinosak, de ne túl csinosak, vékonyak, de ne túl vékonyak, szexik, de ne túl szexik, sikeresek, de ne túl sikeresek. De ő már nem akar többet férfiakkal flörtölni és anyáskodni felettük, ő csak dolgozni szeretne ebben a szakmában, illetve azt, hogy odafigyeljenek arra, amit mond. „”