3 év börtönt kapott a kislányát begyógyszerező nő Kecskeméten

bűnügy
2021 január 26., 16:03

Jogerősen 3 év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék előkészítő ülésen azt a 31 éves nőt, aki azért adott be a saját gyógyszeréből 8-9 tablettát a 3 éves lányának, hogy a gyereket felvegyék a kórházba.

photo_camera Illusztráció: CHASSENET/BSIP

A kecskeméti nő 2020. március 20-án délelőtt többször telefonált a megyei kórházba, jelezve, hogy a 3 éves gyereke belázasodott, ezért kórházi ellátást kér. Az orvosok az otthoni lázcsillapítást és a háziorvossal való konzultálást javasolták az anyának, de ő ezt nem fogadta el.

Később a nő értesítette a mentőket, hogy a gyereke lázas, és fél óránként elájul, ezért a kislányt bevitték a kórházba. Az ügyeletes orvos a gyerektől vért vett, és részletes vizsgálatot végzett, majd megállapította, hogy a kislány láztalan, jól van, ezért jelezte, hogy hazamehetnek.

Az anya ennek ellenére azt ismételgette, hogy a gyereke háromszor is összeesett, kórházban kell maradnia. Egyre agresszívabban követelte a gyerek felvételét, miközben fenyegetőzött is.

Végül azért, hogy a lányát bent tartsák a kórházban, a nő a folyosón a saját nyugtató gyógyszeréből 8-9 tablettát a gyerek baracklevébe kevert, és megitatta vele.

A kislány nem sokkal később rosszul lett, és eszméletlen állapotba került. Az orvosok azonnal észlelték a mérgezés gyanúját, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a gyerek rövid időn belül visszanyerte az eszméletét. A kórház értesítette a rendőrséget és a gyerekvédelmet.

A bíróság az öt kiskorú gyereket nevelő nőt életveszélyt okozó testi sértés miatt 3 év börtönre ítélte, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát. (MTI)