A thai király állítólag eltörte húga bokáját, miután annak nem tetszett, hogy lenne egy második királyné is

külföld
2021 január 27., 06:38

Az eset azután történt, hogy a thai király, Maha Vadzsiralongkorn, most azt találta ki, hogy születésnapi ajándékként szeretőjének is adna királynéi rangot, ez azonban nem tetszett a király húgának, ami pedig a királynak nem tetszett, ezért állítólag eltörte testvére bokáját.

A hír Andre MacGregor Marshalltól, a Reuters bangkoki irodájának korábbi vezetőjétől származik, aki amióta elhagyta Ázsiát, nem kell tartania az ország durva cenzúrájától. Forrásai szerint a nőt először feldöntötték a király kutyái, majd a király ráugrott testvére lábára, de van olyan találgatás is, hogy elverte őt egy bottal.

Az biztos, hogy a hercegnő mindkét lába megsérült, de a palota közleményében ezzel kapcsolatban az szerepel, hogy sérülése egy esés miatt keletkezett, ami miatt kórházba is kellett szállítani. Úgy tudni, hogy műr mindkét bokáját megműtötték, de még hónapokig nem fog tudni újra lábra állni.

A második királyné kinevezése állítólag kedden megtörtént, de erről hivatalos bejelentés egyelőre nem történt. (Daily Beast)