Koronavírus-számok Magyarországon 02.26.
Elhunytak + 123 Σ 14 795
Kórházban + 191 Σ 5 027
Fertőzöttek + 4 668 Σ 419 182
Tesztek + 27 128 Σ 3 604 898
Oltottak + 13 210 Σ 521 283

Bill Gates meglepődött, hogy összeesküvés-elméletek szerint ő tehet a koronavírusról

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Bill Gates-t meglepte, hogy tele az internet róla szóló „őrült” és „gonosz”, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméletekkel, de azt mondta, szeretne utána járni, hogy mi van ezek mögött, írja a Reuters.

A Reutersnek adott interjújában azt mondta, hogy az a több millió poszt, ami róla, illetve az Egyesült Államok vezető virológusáról, Anthony Fauciról szól, feltehetően a járvány miatti félelemnek és az egyre erősebb közösségi média-használatnek köszönhető.  „Senki sem gondolta, hogy én és Dr Fauci lényeges szereplői lehetünk ezeknek a gonosz elméleteknek. Nagyon meglepődtem, de remélem hamar vége lesz” – mondta Gates, aki ezek szerint az elmúlt hónapokban nem olvasott kommenteket.

Pedig a világjárvány egy évvel ezelőtti kitörése óta nem túlzás, hogy milliónyi összeesküvés-elmélet született a járvány eredetéről és azok motivációjáról, akik harcolnak ellene. Az egyik ilyen összesküvés-elmélet szerint Gates és Fauci közösen szabadították rá a világra a járványt, hogy ezzel kontrollálják az embereket, miután microchipeket ültettek beléjük. 

„De az emberek ezt komolyan elhiszik?” – tette fel a kérdést Gates, aki feleségével közös alapítványán keresztül korábban egyébként 1,75 milliárd dollárt ajánlott fel a koronavírus-járvány elleni védekezésre – ez magában foglalja a vakcinagyártás, a diagnosztika és a kezelések támogatását is.

(Reuters)