Koronavírus-számok Magyarországon 05.09.
Elhunytak + 98 Σ 28 602
Kórházban - 280 Σ 3 353
Fertőzöttek + 1 145 Σ 791 709
Tesztek + 34 042 Σ 5 528 240
Egyszer oltottak + 26 819 Σ 4 288 641

Bill Gates meglepődött, hogy összeesküvés-elméletek szerint ő tehet a koronavírusról

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Bill Gates-t meglepte, hogy tele az internet róla szóló „őrült” és „gonosz”, koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméletekkel, de azt mondta, szeretne utána járni, hogy mi van ezek mögött, írja a Reuters.

A Reutersnek adott interjújában azt mondta, hogy az a több millió poszt, ami róla, illetve az Egyesült Államok vezető virológusáról, Anthony Fauciról szól, feltehetően a járvány miatti félelemnek és az egyre erősebb közösségi média-használatnek köszönhető.  „Senki sem gondolta, hogy én és Dr Fauci lényeges szereplői lehetünk ezeknek a gonosz elméleteknek. Nagyon meglepődtem, de remélem hamar vége lesz” – mondta Gates, aki ezek szerint az elmúlt hónapokban nem olvasott kommenteket.

Pedig a világjárvány egy évvel ezelőtti kitörése óta nem túlzás, hogy milliónyi összeesküvés-elmélet született a járvány eredetéről és azok motivációjáról, akik harcolnak ellene. Az egyik ilyen összesküvés-elmélet szerint Gates és Fauci közösen szabadították rá a világra a járványt, hogy ezzel kontrollálják az embereket, miután microchipeket ültettek beléjük. 

„De az emberek ezt komolyan elhiszik?” – tette fel a kérdést Gates, aki feleségével közös alapítványán keresztül korábban egyébként 1,75 milliárd dollárt ajánlott fel a koronavírus-járvány elleni védekezésre – ez magában foglalja a vakcinagyártás, a diagnosztika és a kezelések támogatását is.

(Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.