Felajánlotta, hogy leveszi a rontást egy idős nő ékszereiről, majd elérte, hogy nevére írjanak egy ingatlant is

bűnügy
2021 január 27., 08:55

Vádat emelt a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy nővel szemben,aki rontás levételt, áldást és szerencsét ígérve csalta ki idős, hiszékeny áldozatai ingatlanát, pénzét és ékszereit.

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi nő 2019 őszén ismerkedett meg az akkor éppen munkanélküli sértettel, aki takarítónőként hetente kétszer a vádlott lakásán dolgozott. Találkozásaik során a vádlott elkezdte sulykolni, hogy azért mennek rosszul az asszony dolgai, mert rontás van rajta. Egyúttal felajánlotta, hogy „megtisztítja” az ékszereit a rontástól, ezért a sértett odaadta a csalónak az összesen közel félmillió forint értékű arany nyakláncait, gyűrűit, karkötőit, továbbá 400 ezer forint készpénzt.

A sértett ezután megpróbálta visszaszerezni az ékszereket és a pénzt, de félt a nőtől, aki „azzal tartotta őt folyamatosan nyomás alatt, hogy ismeretlen nyelven beszélt körülötte, ezért félt, hogy átkot szór rá”.

A nő ezután 2020 januárjában arra is rávette a sértettet, hogy a saját és idős anyja tulajdonában lévő házat írassa a nevére, azt ígérve, hogy a házban maradhatnak. Az adásvételi szerződésben szereplő 18 millió forintot nem fizette ki az egyébként 25 millió forint értékű ingatlanért, sőt azonnal el is adta azt 15 millió forintért, majd korábbi ígérete ellenére kiköltöztette a házból áldozatát.

2020 júliusában már megpróbálta kicsalni egy 73 éves férfi szomszédja ingatlanját is, miután ellopta az iratait, egy 86 éves nőtől pedig átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével néhány hónap alatt 840 ezer forintot csalt ki.

Az ügyészség a nőt többrendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, továbbá hamis vád bűntettével, közokirattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.