Földhöz vágta a maszkját, majd verekedni hívta az őt igazoltató katonát és rendőröket

A Veszprémi Járásbíróság a szerdai szabálysértési tárgyaláson 144 óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta azt a 43 éves Pest megyei férfit, akivel szemben garázdaság, rendzavarás, személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése és köztisztasági szabálysértés, valamint fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása szabálysértés miatt indult eljárás.

A férfi korábban egy balatonalmádi üzletben és dohányboltban, valamint az üzletek előtti helyen a vevőket inzultálta, folyamatosan trágár szavakkal szidalmazta, a maszkviselési szabályokat nem tartotta be, a nála lévő maszkot a földre dobta. 

Majd a helyszínre érkező rendőröknek nem igazolta magát, adatait nem diktálta be, inkább verekedni hívta az intézkedést biztosító katonát és az intézkedő rendőröket. közben az is kiderült, hogy a férfival szemben elfogatóparancsot adtak ki, ezért egy  büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, majd szabálysértési őrizetbe vették. A végzés jogerős. (birosag.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.