Több mint 4 milliárdot fizetünk, hogy legyen Magyarországon MotoGP-futam

Nettó kilencmillió eurót kér a MotoGP jogtulajdonosa, hogy 2023-ban futamot rendezhessenek Magyarországon  - írja a g7.hu. A közbeszerzés dokumentációja alapján tehát magyar állam forintban több mint 4 milliárdot fizet a spanyol Dorna nevű cégnek, hogy nálunk is legyen motoGP-futam. Az ár egyébként normálisnak számít.

Korábban már volt próbálkozás, hogy ide csábítsák a futamot, de akkor nem jött össze. Másfél évvel ezelőtt azonban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter újra megpendítette a témát. A tervek szerint 2022-ben rendezték volna az első magyarországi futamot, de az új pálya kivitelezéséhez nem volt elég idő. 

Tavaly már arról volt szó, a 2023-as idényben csatlakozunk, és bejelentették azt is, hogy Hajdúnánáson, 65 milliárd forintból épül fel a magyar MotoGP-pálya. A jó fél évvel ezelőtti hírek még nyolcéves szerződésről szóltak, a mostani közbeszerzésből azonban kiderült, hogy ennél is hosszabb időre, tíz szezonra szerződne a Dornával Magyarország.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.