Hatan meghaltak szivárgás miatt egy georgiai baromfifeldolgozó üzemben

Kiszivárgott folyékony nitrogén miatt több ember életét vesztette csütörtökön az amerikai Georgia államban egy baromfilfeldolgozó üzemben, írja a CNN.

A gainesville-i Prime Pak Foods üzeméhez délelőtt 10 körül riasztották a tűzoltókat, akik rögtön evakuálták az épületet, de a kiszivárgott folyékony nitrogén legalább hat embert megölt. Öten a helyszínen meghaltak egy pedig a kórházban.

További kilenc embert kellett kórházba szállítani a mérgezés miatt, közöttük van négy tűzoltó is. A kórház szóvivője szerint három beteg kritikus állapotban van, egy embert a sürgősségi osztályra szállították, öt ember pedig jó állapotban van.

A nitrogén szivárgásnak az okait még vizsgálják, de azt már megállapították, hogy nem történt robbanás. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.