Közel 300 milliós kompenzációt kaptak Mészáros Lőrinc szállodái

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels kilenc szállodája kapott kompenzációt a járványügyi korlátozások miatt elmaradt foglalások után, összesen 289 millió forintot, írja a 24.hu

Mészáros LőrincFotó: botost/444.hu

Ez azért jár, mert a kormány év végén úgy döntött: megtéríti a november 8-ig beérkezett, az őszi zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés 80 százalékát a szállodáknak, ha megtartják a náluk dolgozókat. A legmagasabb kompenzációt a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kapta, ez nem része a Hunguest láncnak, ellentétben a második helyezett egerszalóki Saliris Resort Spa Hotellel, aminek 93 millió forint jutott.

A Hunguest szállodák voltak a járvány első hulláma során adott felújítási támogatások legnagyobb haszonélvezői is, összesen 17,7 milliárd forintot kaptak. Ugyanekkor elbocsátották dolgozóik felét, az 1600 alkalmazottból csak 800-850-en maradhattak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó