László Imre szerint csak az oltáspárti álláspontját képviselte, amikor orvosként magának is beadatta a vakcinát

járvány
2021 január 28., 22:14

Miután botrányt kavart a gyöngyösi polgármester soron kívüli beoltása, most arról alakult ki vita, hogy a XI. kerület DK-s polgármester vajon szabályosan kapott-e vakcinát, mert bár orvos végzettségű, de jelenleg nem praktizál. Novák Előd feljelentést is tett ellene hivatali visszaélés miatt

A Nemzeti Népegészségügyi Központ oltási tájékoztatója szerint egészségügyi dolgozónak számít „minden egészségügyi tevékenységet végző természetes személy, aki egészségügyi tevékenység végzésére jogosító szakképesítéssel rendelkezik, vagy aki nem rendelkezik szakképesítéssel, de közreműködik a szakképesítéssel rendelkező egészségügyi dolgozók által ellátandó feladatokban”.

link Forrás

A DK-s polgármester még január 8-án beszélt arról az ATV-ben, hogy épp indul beoltatni magát. „A rendelet úgy szól, hogy orvosi diplomával, egészségügyi végzettséggel rendelkezők számára teszik lehetővé. Én bejelentkeztem erre 1-jén, 6-án kaptam meg a választ, de közben a régi kórházam, ahol 10 évig főigazgatóként dolgoztam, értesített, hogy tisztelettel várnak, ami rendkívül jól esett. Úgyhogy most megyek”- mondta László Imre. Majd csütörtökön a Mandinernek megismételte, hogy a kormányrendelet értelmében orvosként kapta meg az oltást.

Csütörtök este pedig kiadott egy közleményt, amiben arról írt, hogy még tavaly önkéntes segítő munkát vállalt a Szent Kristóf Rendelőintézetben, majd a napokban önkéntes oltóorvosnak is jelentkezett.

Ugyanakkor a közleményben más másként írja le, hogyan jutott oltáshoz, nem említi, hogy a volt munkahelye ajánlotta fel neki: „A kijelölt oltóhelyek egyikén regisztráltam, és onnan értesítettek az oltásról, a döntést személyes közbenjárással nem befolyásoltam.” Majd arról írt, hogy a hetekkel ezelőtti jelentkezésekor sem volt egyértelmű oltási terv. És csak úgy tudta hitelesen képviselni saját és politikai közössége oltáspárti álláspontját, ha orvosként magának is beadatta a vakcinát.

link Forrás

Egyébként praktizáló orvosként december végén már Győr polgármestere, Dézsi Csaba András is megkapta az oltást.

Kiemelt videóink