14 ezer embert oltottak be egy nap alatt

járvány
2021 január 29., 08:33

Mostanáig egyszer sem sikerült annyi embert beoltani koronavírus elleni vakcinával, mint csütörtökről péntekre: több mint 14 ezret. Összesen több mint 175 ezer embert oltottak be december óta, közel 38 ezren kapták meg a második adagot.

link Forrás
link Forrás

Az újonnan igazolt fertőzöttek száma ugyanúgy 1500 körül van, mint csütörtökön, de most közel 19 ezer új tesztet jelentettek. Az ábrán is látszik, hogy a pozitív tesztarány mozgóátlaga tartósan 10 százalék alatt van, ami alapvetően kedvező fejlemény, de a mintavételi statisztikákban előforduló bizonytalanságok bonyolítják a helyzetet.

A napi halálozás tartósan 100 alatt van, ezúttal 83. Összesen 12374 áldozatról tudunk eddig. A kórházban (3649) és a lélegeztetőn (258) levő fertőzöttek száma továbbra is csökken, illetve stagnál.

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link Forrás

Az elmúlt hét napban Hajdú-Biharban nőtt legnagyobb mértékben (36 százalékkal) az igazolt fertőzöttek száma a megelőző egy héthez képest. De azokban a megyékben, ahol 2-3 hete még kifejezetten magas számok voltak (Baranya, Tolna, Fejér, Veszprém, Somogy) most javul a helyzet.

link Forrás