Hó jő

Ma még kezdetben elszórtan valószínű záporeső, néhol havas eső, a hegyekben hózápor, a késő délutáni, esti óráktól egyre több helyen hullhat csapadék: eleinte inkább eső, amit egyre többfelé havas eső, hó vált fel.

Vasárnap eleinte erősen felhős, borult lesz az ég, majd délutántól észak, északnyugat felől már szakadozik, csökkenni kezd a felhőzet. Este északnyugaton köd is lehet.

Északkeleten csak néhol várható hószállingózás, máshol több helyen lehet havazás. A déli, délkeleti tájakon helyenként eső, havas eső is előfordul. Főleg reggel és este néhol ónos eső is lehet délen.

Berlini tudósítónk, Süsü már szombaton hóról számolt beIllusztráció: Rényi Pál Dániel/444

A mai nyugati, északnyugati szelet elsősorban az ország északi felén sokfelé erős, kezdetben néhol viharos lökések kísérik. Vasárnap megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 6 és 2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és 2 fok között valószínű. (OMSZ via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.