A vártnál kevesebb Moderna-vakcina érkezett

járvány
2021 január 31., 19:11

Az M1 vasárnap esti híróadójában közölték, hogy a Moderna vakcinájából érkezett egy újabb adag, de a vártnál kevesebb. Az nem derült ki, hogy mennyivel kevesebb.

Mindenesetre azt tervezték, hogy a jövő héten a háziorvosok ebből kezdik meg azoknak a 89 évesnél idősebb embereknek a beoltását, akik regisztráltak a védőoltásra, ezért a híradóban úgy fogalmaztak, „most viszont nem tudni, hány ember beoltására lesz elegendő a vasárnap érkezett vakcinamennyiség”.

Az M1-en azt is elmondták, hogy aki jelentkezett az oltásra és hozzájárult ahhoz, hogy levélben értesítsék, szombaton levélben kapta meg a legfrissebb információkat. A legfrissebb információ ebben az esetben azt jelenti, hogy megírták, hogy a következő napokban megkezdődik a regisztráltak oltása, és hogy elsőként a legidősebbek kaphatják meg a vakcinát, olyanok, akik otthon élnek. Őket a háziorvosuk keresi majd meg , és az oltás helyszínéről is ő dönt majd, ami lehet az idős ember otthona, a háziorvosi rendelő és kórházi oltópont is.

Korábban arról volt szó, hogy 18 ezer adag Moderna-vakcina érkezik, de hogy most valójában mennyi érkezett, azt egyelőre nem árulták el. (MTI)