Bojkottálta a Fidesz-KDNP a koronavírus-járvány miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülést

A kormánypárti padsorok üresen maradtak hétfőn a Parlamentben, csak az ellenzéki képviselők jelentek meg az általuk kezdeményezett rendkívüli ülésen, ami így határozatképtelen volt, bő félóra után véget is ért. A Jobbik, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a koronavírus-járvány és az okozta gazdasági válság miatt kezdeményezte az ülést, amin három vizsgálóbizottság felállítását indítványozták volna:

  • egyet a gazdasági válság kezelésének ellenőrzésére,
  • egyet a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati hibák feltárására
  • és egy továbbit az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett kínai koronavírus-vakcina kivizsgálására.

A Fidesz és a KDNP hétfő délelőtt jelezte, hogy nem vesz részt az Országgyűlés hétfői rendkívüli ülésén, mert szerintük az "csak egy politikai blöff, egy újabb eszköz arra, hogy a járvány elleni védekezést támadják."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.