Felülvizsgálják a sorozatgyilkos, Magda Marinkó huszonhét éve tartó börtönbüntetését

Kiszabadulhat a szegedi börtönből Magda Marinkó, akit négy gyilkosság miatt ítélték el 1995-ben, de mivel akkoriban nem volt még tényleges életfogytiglan, ezért 25 év elteltével az életfogytiglani ítéletének végrehajtását kétévente felülvizsgálják. 2019-ben egy felülvizsgálat során nem helyezték feltételes szabadlábra, de most hivatalból újabb felülvizsgálat következik.

A szerb származású sorozatgyilkos ténylegesen azonban nem kerülhet szabadlábra, ugyanis Szerbiában még negyven év börtön vár rá. 

Magda Marinkó 1993-ban ölt meg Kecskeméten egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát 800 000 forintért. Még ugyanebben az évben Orosházán gyilkolta meg Farkas Helga nagynénjét, M. Editet fojtotta meg egy nyakkendővel, akitől 100 000 forintot is ellopott. Valószínűleg ő ölte meg a szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, feleségét és két kisgyermekét is, de ezt sosem sikerült rábizonyítani.

Letartóztatása után sok baj volt vele a börtönben, rendszeresen az őrökre támadt, az őt letartóztató rendőrfőnök és egy újságíró megölését is tervezgette, de öngyilkos is próbált lenni. Egykori ügyvédje szerint viszont az utóbbi időben tisztelettel viselkedett az őrökkel, és az ideje nagy részében sportol a börtönben. (Blikk)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.