Koronavírus-számok Magyarországon 04.23.
Elhunytak + 207 Σ 26 208
Kórházban - 330 Σ 7 177
Fertőzöttek + 3 427 Σ 764 394
Tesztek + 27 607 Σ 5 233 530
Oltottak + 89 396 Σ 3 508 846

Müller Cecília: a héten még 85 ezer Pfizer vakcinát várnak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Át kell ütemezni az oltási tervet, amiért a Moderna cég kevesebb vakcinát küldött, mondta Müller Cecília tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

Müller elmondta, hogy az első oltakozási kör, az egészségügyi dolgozók vakcinálása gyakorlatilag befejeződött, néhány vannak csak, akik még nem tudtak az oltásban részt venni, de a kampányszerű oltás a végére ért.

72 ezer dolgozott és gondozót oltottak be az elmúlt 4 napban a szociális intézményekben, de még nem jutottak el minden otthonba, mert van, ahol aktívan koronavírusban szenvedők vannak és őket nem lehet még beoltani. A harmadik kör beoltását erre a hétre tervezi az Operatív Törzs, a háziorvosok kaptak erről tájékoztatást, de a vakcinaszállítmányok érkezésétől függ, hogy mikor tudják az oltásokat teljesíteni. A háziorvosok saját praxisukban olthatják a 89 év felettieket, ezt akár a rendelőjükben is megtehetik, ahol 10 adag oltóanyag áll rendelkezésükre, de oltóhelyre is mehetnek azok, akik vakcinát szeretnének.

Müller Cecília azt mondta, hogy át kell dolgozni az eheti oltási tervet, ugyanis 18 ezer Moderna vakcina helyett kevesebb, mint 11 ezer érkezett. Jelenleg is zajlik az átütemezés, de mindenképp elkezdődik a harmadik kör oltása.

A hétre várnak még 85 ezer 410 adag Pfizer vakcinát, és várhatóan valamennyi Moderna oltóanyag is érkezik majd.A beoltottak száma a 238 ezer főt közelíti, több mint 61 ezren pedig a második oltást is megkapták már. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó