A Magyar Nemzet egy szélsőjobbos szervezetben akadt rá az „egyetemistákra”, akik üdvözlik a modellváltást

Csak elég elszántan kellett keresniük, de végül a Magyar Nemzet című kormánylap talált egy „diákszervezetet”, amely üdvözölte az úgynevezett modellváltást a felsőoktatásban. Vagyis azt az elmúlt hónapokban az érintettek megkérdezése nélkül, villámgyorsan lezavart folyamatot, amely során az egyetemek irányítását NER-közeli tagokkal feltöltött kuratóriumoknak játszotta át a kormány. 

„Nagy reményekkel fogadjuk a közeledő oktatási reformot és az egyetemekre érkező jelentős anyagi támogatásokat – fogalmaz legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Egyetemi Ellenállás nevű hallgatói csoport. A konzervatív gondolkodású fiatalokat tömörítő, szélsőliberalizmussal szembehelyezkedő hálózat szerint napjainkra a magyar felsőoktatás válságba került, annak struktúrája és oktatási színvonala nem felel meg a kor kihívásainak” – írja a Magyar Nemzet Az egyetemisták üdvözlik a felsőoktatási modellváltást című keddi cikkében

Kónyi-Kiss BotondFotó: Youtube

A cikkből egyedül az nem derül ki, hogy az általuk idézett Egyetemi Ellenállást az ismert szélsőjobboldali szervezet, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társelnöke, Barcsa-Turner Gábor és alelnöke, Kónyi-Kiss Botond hívta életre. Ez amúgy kiderül az Egyetemi Ellenállás honlapjáról is, ahol olyan célokat fogalmaznak meg, minthogy 

„Leplezzük le a szélsőliberális terrort működtető és a konzervativizmust üldöző oktatókat! Támogassuk a normális, egészséges, hagyományos identitások megélését! Építsünk egy aktív, alkotó tettekre képes, Hazánkhoz hű közösséget!”

Ezt a szervezetet találta meg a kormánylap, mint a modellváltásnak örülő egyetemisták hangját. A Magyar Nemzet idézi az Egyetemi Ellenállás lelkes közleményét is, mely szerint 

„a modellváltás most jelentős változásokat hozhat el, végre újra nőhet a konzervatív hallgatók élettere”

A szélsőjobboldali szervezet által életre hívott „hallgatói csoport” a modellváltástól azt várja, hogy sokkal jobban ellenőrizhetőbbé válnak majd az egyetemek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.