A Magyar Nemzet egy szélsőjobbos szervezetben akadt rá az „egyetemistákra”, akik üdvözlik a modellváltást

POLITIKA
2021 február 02., 16:06

Csak elég elszántan kellett keresniük, de végül a Magyar Nemzet című kormánylap talált egy „diákszervezetet”, amely üdvözölte az úgynevezett modellváltást a felsőoktatásban. Vagyis azt az elmúlt hónapokban az érintettek megkérdezése nélkül, villámgyorsan lezavart folyamatot, amely során az egyetemek irányítását NER-közeli tagokkal feltöltött kuratóriumoknak játszotta át a kormány.

„Nagy reményekkel fogadjuk a közeledő oktatási reformot és az egyetemekre érkező jelentős anyagi támogatásokat – fogalmaz legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Egyetemi Ellenállás nevű hallgatói csoport. A konzervatív gondolkodású fiatalokat tömörítő, szélsőliberalizmussal szembehelyezkedő hálózat szerint napjainkra a magyar felsőoktatás válságba került, annak struktúrája és oktatási színvonala nem felel meg a kor kihívásainak” – írja a Magyar Nemzet Az egyetemisták üdvözlik a felsőoktatási modellváltást című keddi cikkében.

Kónyi-Kiss Botond
photo_camera Kónyi-Kiss Botond Fotó: Youtube

A cikkből egyedül az nem derül ki, hogy az általuk idézett Egyetemi Ellenállást az ismert szélsőjobboldali szervezet, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom társelnöke, Barcsa-Turner Gábor és alelnöke, Kónyi-Kiss Botond hívta életre. Ez amúgy kiderül az Egyetemi Ellenállás honlapjáról is, ahol olyan célokat fogalmaznak meg, minthogy

„Leplezzük le a szélsőliberális terrort működtető és a konzervativizmust üldöző oktatókat! Támogassuk a normális, egészséges, hagyományos identitások megélését! Építsünk egy aktív, alkotó tettekre képes, Hazánkhoz hű közösséget!”

Ezt a szervezetet találta meg a kormánylap, mint a modellváltásnak örülő egyetemisták hangját. A Magyar Nemzet idézi az Egyetemi Ellenállás lelkes közleményét is, mely szerint

„a modellváltás most jelentős változásokat hozhat el, végre újra nőhet a konzervatív hallgatók élettere”

A szélsőjobboldali szervezet által életre hívott „hallgatói csoport” a modellváltástól azt várja, hogy sokkal jobban ellenőrizhetőbbé válnak majd az egyetemek.