Szatymaznál buktak le lengyel embercsempészek, hogy 32 férfit visznek a kisteherautóban

A rendőrök este az M5-ös autópályán, Szatymaz közelében elfogtak egy lengyel embercsempészt, aki a társával 32 határsértőt vitt a kisteherautójában – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A járőrök a magyar rendszámú járművet 17 óra körül terelték ki a sztráda szatymazi pihenőhelyéhez. A sofőr megállt, kiugrott a teherautóból, és elszaladt, és a társa is menekülni próbált, de a rendőrök elfogták. A furgon rakterét átvizsgálták, és 32, magát szír állampolgárnak valló férfit találtak.

Az elfogott lengyel férfit előállították, ellene embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás. A jármű szintén lengyel állampolgárságú vezetőjét azonosították, a felkutatása folyamatban van, vele szemben elfogatóparancsot adtak ki. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.