Csökkenő halálozás mellett számos megyében romlanak a fertőzöttségi adatok

járvány
2021 február 03., 08:28

Két hete száz alatt van a koronavírus-járvány napi áldozatainak száma, szerdán 83 halottat regisztráltak. 1048 új fertőzöttet regisztráltak, miközben több mint 15 ezer új tesztet jelentettek. A pozitív tesztek aránya 7 százalék alatt van, hasonlóan az utóbbi időszak átlagához.

link Forrás
link Forrás

A kórházban (3697) és a lélegeztetőn (269) levő fertőzöttek száma napok óta stagnál, vagy minimálisan növekszik.

link Forrás
link Forrás

A megyei fertőzöttségi adatok árnyalják ezt a viszonylag kedvező képet. Tizenkét megyében és Budapesten az elmúlt hét napban több fertőzöttet regisztráltak, mint a megelőző hét napban. Négy megyében, Komáromban, Vasban, Bács-Kiskunban, és Szolnok megyében 30 százalékos vagy annál magasabb a növekedés.

Bács-Kiskunban, Borsodban, Budapesten, Hajdú-Biharban, Szolnok megyében, Komáromban és Vasban nagyjából egy hete konzisztensen romlik a helyzet, ha a növekedési faktort nézzük.

link Forrás

Az oltottak száma kis mértékben, 4234-gyel nőtt szerdára, de a regisztrált idősek oltását csak csütörtökön kezdik, a hétvégén várhatóan megint erősebb lesz a növekedés. A rendelkezésre álló oltóanyagok közt már feltüntettük a húszezer embernek elegendő orosz vakcinát, ami kedden érkezett az országba, de ezt még nem kezdik el használni, az első regisztráltakat Pfizerrel oltják. (Frissítés 10:15: Kedden 42 ezer ember oltására elegendő Pfizer-vakcina is érkezett, ez is szerepel az ábrán.)

link Forrás
link Forrás