A mexikói rendőrség is benne lehetett az amerikai határmenti mészárlásban, amiben 19 embert öltek meg

Több 444 videó?
Szeretném

Letartóztattak egy tucat mexikói rendőrt, köztük az elit erő tagjait is, amiért közük lehetett a januárban történt határmenti mészárláshoz, amiben 19 ember meghalt. 

Irving Barrios, Tamaulipas állam legfőbb ügyésze február 2-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy legalább 12 állami rendőrt letartóztattak, akik közül néhányan az Egyesült Államok által képzett és ellenőrzött különleges elitcsoportba (GOPES) tartoznak.

A mexikói hatóságok január 12-én találtak rá két kiégett járműre az Egyesült Államok és Mexikó határának közelében. Az autókban összesen 19 áldozat volt, akiket lelőttek, mielőtt a maradványaikat a járművekkel együtt felgyújtották. Eddig összesen négy áldozatot sikerült azonosítani, közülük kettő mexikói, kettő pedig guatemalai állampolgár, akik az Egyesült Államokba készültek.

Barrios főügyész nem mondta el, hogy mi lehetett a mészárlások indítéka, és azt sem, hogy az őrizetbe vett rendőröknek mekkora lehetett a szerepe a bűncselekményben, hogy csak közvetíttek-e vagy maguk is öltek. A rendőrök ellen emberölés, hatósági visszaélés és a hivatalos jelentések meghamisítása miatt büntetőeljárás indult. (Insider)