Egy férfi exe új párját és közös gyereküket is meg akarta ölni szabadulása után

nők elleni erőszak
2021 február 04., 10:11

Emberölés előkészületének bűntettével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt a pápai férfit, aki börtönbüntetéséből szabadulása után, a vele börtönbüntetése alatt szakító volt élettársa, a nő új párja és közös gyermekük megölését tervezte.

A vádirat szerint a már többszörösen büntetett előéletű férfi kapcsolatuk ideje alatt is bántalmazta élettársát, aki emiatt nem tett feljelentést. Miután a férfit 2015 nyarán letartóztatták, majd szabadságvesztésre ítélték, a sértett közölte vele, hogy nem várja meg. Az asszony végül két évig mégis tartotta vele a kapcsolatot, és szakítása csak 2017-ben vált véglegessé, amikor összejött jelenlegi párjával.

A vádlott a szakítást nem tudta elfogadni, sértettségében előbb telefonon, majd miután a sértett a telefonszámát megszüntette, levélben és szabaduló ismerősein keresztül fenyegetni kezdte a nőt és annak új élettársát, még a házuk felgyújtását is kilátásba helyezte.

Bosszúvágya odáig fajult, hogy már 2018-ban a börtönben elhatározta, leszámol a sértettekkel, majd amikor a párnak 2019-ben gyermeke született, az ő megölését is tervbe vette.

A vádlott végül 2020 júniusában szabadult, és megtudta, hogy exbarátnője és annak új párja busszal járnak be Pápára. Többször várt rájuk a helyi buszpályaudvaron, azzal a szándékkal, hogy megöli őket. Volt élettársa azonban a férfitól tartva mindent megtett annak érdekében, hogy találkozásukat elkerülje, alig mert otthonról kimozdulni, amikor pedig mégis utaznia kellett, nem a pályaudvaron, hanem egy másik megállóban szállt le.

Az elkövető 2020. augusztus 11-én kést vett magához, és tudva, hogy a sértetteknek Veszprémbe kellett utazniuk, ismét a buszpályaudvaron várakozott, azzal a feltett szándékkal, hogy végez velük. Szándékától még ismerősei sem tudták eltántorítani, akikkel a pályaudvaron találkozott, és akiknek a tervéről beszámolt. A sértettek azonban a vádlott által vártnál későbbi járattal érkeztek, és ekkor sem a buszpályaudvaron szálltak le, így a találkozásukra nem került sor. Azután, hogy a nő volt élettársa tervéről tudomást szerzett, feljelentést tett, a nyomozó hatóság pedig a férfit őrizetbe vette, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival, mint visszaesővel szemben a főügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.