Már le is szedték az Ódry Színpad feliratát az SZFE Vas utcai épületéről

Eltávolították az Ódry Színpad-feliratot az SZFE Vas utca épületéről, miután nagyjából egy hónappal ezelőtt az új vezetése bejelentette, hogy megszüntetik az egyetem Vas utcai épületét és ezzel együtt a színpadot is, rakta ki a Független Szabad Egyetem a Facebook oldalára.

Fischer Gábor filmrendező, Ódry Árpád dédunokája egy közleményt juttatott el a hvg.hu-nak, amiben azt írta:

„Az Ódry Színpadot kivégezték. Kellett ehhez egy pandémia, egy rendkívüli helyzet, sorozatos törvénysértések, önkényes diktátumok sorozata és néhány kollaboráns, akikkel mindezt véghez lehetett vinni. Sosem ismert nevek most végre egyetemi stallumhoz jutottak, és pár igazán nagy név pedig, ki tudja miért állt abba a sorba.”

Fischer korábban arra kérte az SZFE új vezetését, hogy Ódry Árpád szobrát adják át azoknak, akik az SZFE függetlenségéért harcoltak, de Szarka Gábor új kancellár kijelentette, hogy nem tesz eleget a kérésnek, hanem inkább magukkal viszik a szobrot az új épületbe. (via hvg.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó