Online mutatja be új tanulmánykötetét TGM

könyv
2021 február 04., 14:58

Rendhagyó programajánlónk péntek délutánra: a járványhelyzet miatt online zajlik majd Tamás Gáspár Miklós új tanulmánykötetének, az Antitézisnek a bemutatója, amit több más felület mellett a 444-en is lehet majd nézni.

A bemutatót február 5-én, pénteken 19 órakor a FUGA Galériából sugározzák majd, és utána is visszanézhető lesz Youtube-on. Tamás Gáspár Miklós beszélgetőtársa Sipos Balázs, a beszélgetés moderátora Kőrösi Boglárka lesz.

A kötetben több olyan szöveg is helyet kap, melyek több mint 20 évvel ezelőtt angolul születtek meg, és most jelennek meg először magyarul. Ezenkívül két magyar nyelven írt, nagyszabású tanulmány is helyet kap benne, amelyek egyike itt jelenik meg először. A többi szöveg gyűjteményes kötetek, szocialista folyóiratok vagy terjedelmesebb elemzéseket közlő internetes portálok számára készült esszé (kísérlet) és analízis, és mint a könyv fülszövege ígéri, tárgyuk heterogén; gondolatmenetük filozófiát (klasszikus német idealizmust, marxi teóriát s a belőle ágazó kritikai elméletet és értékkritikai iskolát) ötvöz társadalom-, mentalitás- és politikatörténeti belátásokkal.

A kötet a Kalligram Kiadónál jön ki, a Libri és a Líra könyvesboltjaiban, a Kalligram szerkesztőségében, az Írók Boltjában és az Atlantisz Könyvszigetén és számos online felületen vásárolható meg,