A francia segélyhívó rögzítette, ahogy anya és párja megbeszélték, balesetnek állítják be a hároméves fiú halálát

Húsz év börtönre ítéltek egy 28 éves francia férfit Reims-ben, amiért 2016 novemberében addig ütlegelte barátnője hároméves kisfiát, míg elájult. 

Az akkor 19 éves édesanya hívta ki a mentőket azzal, hogy gyermeke eszméletlen. „Azt mondtam nekik, hogy leesett a lépcsőn” - mondta a férfinek, míg arra várt, hogy átkapcsolják a megfelelő diszpécserhez. Fogalma sem volt, hogy a rendszer ezt is rögzíti. „A lépcső jó lesz, nem? A lakáshoz vezető lépcső” - folytatta, és még azt is hozzátette, hogy mindjárt eltünteti a veszekedés nyomait.

A fiú még aznap meghalt a kórházban. A rendőrségi eljárás során kiderült, hogy a férfi többször bántotta a gyereket abban a három hónapban, amíg a nővel járt. Utóbbit három év börtönre ítélték, amiért nem jelentette a bántalmazást. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.