Kamu rablást eljátszva forgatott volna átverős videót, agyonlőtték

külföld
2021 február 08., 11:53

Meghalt egy 20 éves amerikai férfi Nashville városában, és szemtanúk beszámolói szerint azért, mert a férfi egy Youtube-ra szánt kamu átverős rablásjelentet forgatott, amikor meglőtték.

Timothy Wilkst egy kalandpark parkolójában érte a halálos lövés péntek este fél 10-kor. A kiérkező rendőröknek a 23 éves David Starnes Jr. beismerte, hogy ő lőtte le a fiatal férfit, mert azt hitte, hogy ő és társasága veszélyben van.

A parkoló
photo_camera A parkoló

Az eddigi adatok alapján Wilks és egy barátja késekkel a kezükben közelített meg egy csoportot a parkolóban, és a barát elmondása szerint a Youtube-ra akartak rablós prankvideót forgatni. Az átverési szándékról viszont fogalma sem volt Starnes-nek, aki lelőtte a férfit. A rendőrség egyelőre nem vett őrizetbe senkit, és vizsgálják, hogy Starnes cselekedete tényleg önvédelemnek minősül-e.

Mint a Buzzfeed News írja, a különféle álrablásos átverős videók nagyon népszerűek a Youtube-on, vannak, melyek többmilliós nézettséget is elértek, annak ellenére, hogy nem ez az első balul elsült forgatási kísérlet. Augusztusban például a Stokes-ikrek ellen emelt vádat az ügyészség, miután két bankban is viccből úgy csináltak, mintha rablásra készülnének, majd a videót megosztották hatmillió követőjükkel. Az ügyészség azonban nem értékelte viccként a dolgot.