Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

A koronavírus miatt újra irodai asztaluknál ebédelhetnek a franciák

járvány
2021 február 9., 6:49

A járvány megfékezés érdekében megváltoztatnának egy korábbi munkaügyi törvényt Franciaországban - írja a New York Times. A terv szerint feloldanák a tiltást, és a dolgozók újra munkahelyi asztaluknál fogyaszthatnák el ebédjüket.

A franciák étkezési szokásaiba eddig nemigen fért bele, hogy monitoruk előtt görnyedve lapátolják be az ételt - az ország vezető gazdasági lapja, a Les Echos a mostani hírt is egy olyan képpel illusztrálta, melyen egy nő műanyagdobozból eszi a salátát laptopjára bámulva. Eddig büntetés várt azokra a cégekre, melyek engedték, hogy alkalmazottaik munkaállomásukon ebédeljenek. A francia munkakultúrában a kizsákmányolás rossz példájaként tartották számon, ha a munkaadó nem hagyta, hgy a dolgozók megadják az étkezés módját.

„Nekünk, franciáknak, és önöknek, amerikaiaknak teljesen más elképzelésünk van a munkáról” - mondta a lapnak Agnès Dutin nyugdíjas fordító, aki épp a vasárnapi piacról jött. „Az asztalodnál enni katasztrófa. Szükséged van egy kis szünetre, hogy felfrissítsd az elmét. Jó egy kicsit megmozgatni a tested. Amikor visszatérsz, másképp látod a dolgokat. Csak egy életed van” - magyarázta. Az idős hölgy túlzottnak érzi a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket, bár az ő 88 éves édesanyja is belehalt a covidba.