Koronavírus-számok Magyarországon 02.28.
Elhunytak + 72 Σ 14 974
Kórházban + 200 Σ 5 482
Fertőzöttek + 4 469 Σ 428 599
Tesztek + 27 630 Σ 3 660 342
Oltottak + 104 081 Σ 677 682

A koronavírus miatt újra irodai asztaluknál ebédelhetnek a franciák

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A járvány megfékezés érdekében megváltoztatnának egy korábbi munkaügyi törvényt Franciaországban - írja a New York Times. A terv szerint feloldanák a tiltást, és a dolgozók újra munkahelyi asztaluknál fogyaszthatnák el ebédjüket.

A franciák étkezési szokásaiba eddig nemigen fért bele, hogy monitoruk előtt görnyedve lapátolják be az ételt - az ország vezető gazdasági lapja, a Les Echos a mostani hírt is egy olyan képpel illusztrálta, melyen egy nő műanyagdobozból eszi a salátát laptopjára bámulva. Eddig büntetés várt azokra a cégekre, melyek engedték, hogy alkalmazottaik munkaállomásukon ebédeljenek. A francia munkakultúrában a kizsákmányolás rossz példájaként tartották számon, ha a munkaadó nem hagyta, hgy a dolgozók megadják az étkezés módját. 

„Nekünk, franciáknak, és önöknek, amerikaiaknak teljesen más elképzelésünk van a munkáról” - mondta a lapnak Agnès Dutin nyugdíjas fordító, aki épp a vasárnapi piacról jött. „Az asztalodnál enni katasztrófa. Szükséged van egy kis szünetre, hogy felfrissítsd az elmét. Jó egy kicsit megmozgatni a tested. Amikor visszatérsz, másképp látod a dolgokat. Csak egy életed van” - magyarázta. Az idős hölgy túlzottnak érzi a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseket, bár az ő 88 éves édesanyja is belehalt a covidba.