Banki ügyintéző segítségével csalt össze 80 millió forintot egy budapesti bűnszövetkezet

bűnügy
2021 február 10., 12:33

Több mint 80 milliós kárt okozott egy tíztagú bűnszövetkezet Budapesten a rendőrség gyanúja szerint.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy nő (K. Györgyné) és élettársa (B. Sándor) rávett egy banki ügyintézőt (V. Gergő), hogy biztosítson netbankon keresztül hozzáférést egy ügyfél számlájához. A számlán található 62 millió forintot egy általuk beszervezett stróman bankszámlájára utalták, és az összeget felvették.

Négy alkalommal hasonló módszerrel igényeltek 18 millió forint hitelt strómanok számára egy budapesti banknál, szintén V. Gergő közreműködésével. A hitelt felvevőknek a gyanú szerint a február 2-án elfogott H. Miklós állított ki különböző jövedelemigazolásokat és hamis bankszámlakivonatokat.

Két férfi, H. János és F. László szervezték be a strómanokat, akik többnyire nehéz sorsú emberek voltak.

V. Gergőt tavaly májusban fogták el, K. Györgynét júliusban, szökésben lévő társuk, B. Sándor ellen elfogatóparancsot adtak ki. A férfi decemberben feladta magát a rendőrségen.

A rendőrök K. Györgyné és B. Sándor autóiban csaknem 54 millió forintot és egymillió forint értékű ékszereket találtak.

link Forrás

V. Gergőt, K. Györgynét és B. Sándort bűnszövetségben és üzletszerűen, információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás, közokirat-hamisítás és hamismagánokirat-felhasználás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Társaikat, H. Jánost és H. Miklóst üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás, közokirat-hamisítás és hamismagánokirat-felhasználás miatt, F. Lászlót pedig pénzmosás miatt hallgatták ki.

A fővárosi banknál igényelt hiteleket felvevő négy férfit a nyomozók csalás és közokirat-hamisítás megalapozott gyanújával hallgatták ki. K. Györgyné jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll, B. Sándor letartóztatásban van, társaik szabadlábon védekeznek. (via MTI)