Lángszóróval kellett leszedni a jeget az Eiffel-toronyról

külföld
2021 február 10., 20:06

Magyarországon csak csütörtöktől lesz nagyon hideg, Európa nyugati részén viszont már napok óta dühöng a tél, nagyon hideg van és havazik. Párizst például napok óta olyan vastag hóréteg borítja, hogy leginkább síléccel lehet közlekedni az utcákon. Az Eiffel-toronyra pedig olyan vastagon fagyott rá a jég, hogy azt lángszórókkal kellett eltávolítani.

photo_camera Fotó: Michel Stoupak/NurPhoto via AFP

Mindezt a torony saját Twitter fiókjáról lehet tudni, amelyen a 324 méter magas fém torony, viszonylag bizarr módon első szám első személyben kommunikál a nagyvilággal. Ezen a vasszerkezet azt írta, hogy a mínuszok visszatértével elkezdte elfedni a tornyot a jég, amit azért kellett lángszóróval leszedni, mert a sótól rozsdásodik a szerkezet.

Nemcsak Párizsban van nagyon rideg téli idő, Franciaország északabbra eső részein, Bretagne-ban és Normandiában több utat is le kellett zárni, mert nem volt elég hókotró, hogy megtisztítsák őket. A havazás miatt Németországban és Csehországban is több helyen az utakon ragadtak az autósok. Sokan viszont vidámabb dolgokra is ki tudták használni a hideg időt, Prágában sífutók gyakoroltak a Károly-hídon, Hollandiában pedig korcsolyázni lehetett a befagyott csatornákon. (Independent)