Nem bírságolták meg az államtitkárt, aki zártkapus úszóversenyre vitte a lányát

POLITIKA
2021 február 10., 15:28

Nem történt szabálysértés a rendőrség szerint tavaly novemberben, mikor Szabó Tünde sportállamtitkár kislányát is elvitte egy zárt kapus úszóversenyre, írja a Magyar Hang. Az akkor hatályos járványügyi szabályok tiltották a szurkolók részvételét a sportrendezvényeken. Miután Szabó maga posztolta a lányával közös képet a versenyről, szabálysértési eljárás indult ellene. A Magyar Hang most megkereste a rendőrséget, hogy ez milyen eredménnyel zárult, mire azt a választ kapta, hogy

„a kérdésében szereplő üggyel kapcsolatban indult szabálysértési eljárásban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányság megállapította, hogy a sportért felelős államtitkár hivatalos minőségben vett részt a sportrendezvényen. Mivel nem történt szabálysértés, az eljárást a hatóság megszüntette.”

A lap visszakérdezett, hogy figyelembe vették-e, hogy Szabó Tünde gyermeke is ott volt, aki nem államtitkár. A BRFK erre úgy reagált, hogy „az eset körülményeit a hatóság megvizsgálta, és megállapította, hogy szabálysértés nem történt”.