25 milliárd dollár elköltése után Biden nem ad több pénzt Trump falára

A Kongresszusnak írt levelében Joe Biden megalapozatlannak nevezte és visszavonta Donald Trump nemzeti szükséghelyzetet kihirdető rendeletét, ami alapján eddig a szövetségi költségvetésből finanszírozták a mexikói határon épülő, a délről érkező illegális migránsok elé emelt falat. Trump a szükséghelyzet kihirdetésével törvényhozási felhatalmazás nélkül tudott milliárdokat költeni a kizárólag kampánycélokat szolgáló falra.

A fal volt Trump 2016-os kampányának kulcsmotívuma, de a Képviselőház demokrata többsége kezdettől hevesen ellenezte, ezért Trump kénytelen volt megkerülni a törvényhozást. Trump hivatalba lépésekor ezer kilométernyi kerítés már eleve állt. Trump hivatali alatt 130 kilométernyi új fal épült, és további 640 km-en a régi védelmi vonalat korszerűsítették. Minderre 25 milliárd dollárt, mintegy 7400 milliárd forintot költöttek.

Bár az új adminisztráció Trump migrációellenes intézkedéseinek javát, köztük a családok szétválasztását törölte, érvényben maradt, hogy a járvány alatt papírok nélkül érkezőket azonnal vissza lehet fordítani. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.