Herczegh Anita: A nő és férfi igazi kiteljesedése, ha a karjaiban ringathatja kicsinyét

család
2021 február 11., 10:38

Novák Katalin, Herczegh Anita és Bagdy Emőke osztotta meg csütörtökön gondolatait a Három királyfi, három királylány Mozgalom házasság hetéről szóló konferenciáján, ami leginkább a házasságkötést és a gyerekvállalást propagálja.

Áder János köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita, a Házasság hete rendezvénysorozat központi programjainak fővédnöke beszédének elején a konferencián összegyűltek mellett kifejezetten a nagycsaládosokat köszöntette.

Herczegh kifejtette, hogy egy polarizált világban élünk, de ő hisz a munka és a család összehangolhatóságában, ugyanakkor ő a család elsőbbségét vallja „különösen egy nagy család esetében, ahol más-más korosztályhoz tartozó gyerkőcök zsivajától hangos a ház.”

„Azt tapasztaltam, nőnek és férfinak a legszebb örömöt, az igazi kiteljesedést az adja meg, ha karjaiban ringathatja kicsinyét” - mondta, majd mindenkit házasságra és gyerekvállalásra buzdított.

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter leginkább arról beszélt, hogy mennyi mindent tett a kormány a családok anyagi megsegítése érdekében, beszéde végén pedig kijelentette, hogy „a családnál még nem találtak ki jobb együttélési formát.”

A megnyitót Bagdy Emőke, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora zárta, aki egy komplett útmutatót adott ahhoz, hogy egy család hogyan vészelheti át a bezártságot. A legfontosabb tanácsok között volt a napirend megteremtése, az, hogy „a férfiak reggel öltözzenek fel és borotválkozzanak meg, és a nők is rendbe szedjék magukat”. A házasságban az érintések, puszilkodás és az ölelések fontosságát hangsúlyozta, amik csökkenthetik a feszültséget, de arra is adott tippeket, hogy hogyan játszanak a szülők a gyerekekkel a szabad időben.