Nem bírtak a szánkózókkal, kiakadtak brit rendőrök

külföld
2021 február 12., 17:08

Szerdán és csütörtökön is komoly tömegek vetették rá magukat a szánkózódombokra Newcastle-ben és Middlesbrough-ban, hogy kiélvezzék a hó és a hideg ritka angliai együttállását.

A rendőröket viszont frusztrálta, hogy kevesen voltak, és a járványügyi korlátozásokra fittyet hányó emberek a felszólításaikra óis fittyet hánytak. A rendőröknek Angliában elég széles a mérlegelési joguk, hogy adott esetben fellépjenek-e.

Most viszont nem igazán tudják, akarjanak-e keménykedni a bulizó fiatalokkal, akik többnyire szétrebbennek, amikor a rendőrök megjelennek, hogy aztán kicsit odébb ismét összegyűljenek. A brit belügyminisztérium nem reagált a BBC kérdésére, hogy van-e hivatalos elvárás a rendőrökkel szemben, hogy ilyenkor intézkedjenek-e.

A newcastle-i népünnepélyt követően az önkéntesek irgalmatlan kuplerájról számoltak be: a hó tele volt szeméttel és törött üvegekkel. Az egészségügyi vezetők pedig azon keseregtek, hogy a szánkózás eetenként súlyos sérültje tovább terhelik a járvány miatt amúgy is túlfeszített ellátórendszert.