Koronavírus-számok Magyarországon 05.14.
Elhunytak + 71 Σ 29 041
Kórházban - 170 Σ 2 612
Fertőzöttek + 1 190 Σ 796 390
Tesztek + 18 901 Σ 5 607 336
Egyszer oltottak + 62 831 Σ 4 483 598

A háziorvosoknak saját hűtőtáskával és jégakkuval kell bemenniük a kormányhivatalba az ampullákért

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a Facebookon arról írt, hogy a Pest megyei kormányhivatal kiküldött egy emailt, ami szerint a háziorvosoknak személyesen kell bemenniük a kormányhivatalba a Moderna, koronavírus elleni oltóanyagát tartalmazó ampullákért, és vinniük kell hozzá saját hűtőtáskát és jégakkut.

Hadházy szerint a kormány „még annyit sem tud megszervezni, hogy mondjuk a kormányhivatal sofőrje egy arra alkalmas hűtőkocsival kihordja a vakcinákat”, vagy „a tábornok visszavonhatna néhány katonát a kórházak portáiról és ők is kivihetnék az ampullákat”.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.