Felfüggesztett börtönt kapott egy volt rendőr, aki többször bántalmazta korábbi élettársát

Jogerősen egy év nyolc hónap, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a Nyírbátori Járásbíróság egy rendőrre, aki többször bántalmazta és megfenyegette korábbi élettársát - közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel. Az ítélet bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett kényszerítés kísérletében, személyi szabadság megsértésében és testi sértésben. A vádirat szerint a férfi 2019 júliusában otthonuk udvarán, ittas állapotban szóváltásba keveredett az asszonnyal, akit a kezénél fogva rángatott és lökdösött, majd a hajánál fogva a földön húzott. Egy következő alkalommal az agresszív férfi nem engedte ki a lakásból, rángatta, arcon ütötte, és a földre esett nő hátára taposott. Bár a pár megbeszélte kapcsolatuk megszüntetését, a férfi 2020 áprilisában is rátámadt élettársára. Az asszonynak sikerült bezárkóznia a fürdőszobába és értesítette a rendőrséget; az ügyben egykor büntetőeljárás indult. A feljelentés visszavonására fenyegetéssel próbálta rávenni a nőt, aki - félve az újabb bántalmazástól - megpróbálta feljelentését visszavonni, de erre már nem volt lehetősége.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, tettét megbánta és bocsánatot kért a jelen lévő sértettől. A rendőrség elbocsátotta állományából a férfit.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.