Szabadon kószáló fekete párduc borzolja a kedélyeket Olaszországban

ÁLLAT
2021 február 16., 06:25

Az olasz hatóságok egy fekete párduc nyomába szegődtek az ország délkeleti régiójában, Pugliában, miután az utóbbi két hétben több szemtanú is azt állította, hogy egy nagymacskát látott kószálni a környéken, írja a Guardian. Sőt, volt, aki le is filmezte az állatot, ami több, Bari környékén fekvő kisebb település mellett bukkant már fel.

link Forrás

Szombaton Acquaviva delle Fonti polgármestere, Davide Carlucci figyelmeztette a helyieket, hogy kerüljék el település környékén lévő mezőket, és betiltott minden sporteseményt és mezőgazdasági tevékenységet is. A környéken rendőrök és erdészek járőröznek, és mivel fontos, hogy ne ijesszenek rá az állatra, mivel attól erőszakossá válhat, ezért a háziállatok és takarmányállatok tulajdonosait is arra kérték, hogy figyeljenek oda állataikra. Mint a lap írja, 10 nappal korábban Castellana Grotte polgármestere már bevezetett egy hasonló rendeletet.

Hétfőn szakértők az elérhető videófelvételek és a nagymacska után talált nyomok alapján megállapították, hogy tényleg fekete párducról van szó. Azt egyelőre nem tudni, hogy honnan jött, és hova tart. De ez persze szinte mindannyiunkra igaz.

A szakértők szerint a párduc jelenleg rendkívül gyorsan mozog, miközben alighanem élelmet keres magának.

2020 januárjában a régióban okozott már galibát egy fekete párduc: akkor a feltételezések szerint egy maffiózó kedvtelésből tartott ragadozója szökött el, és akkor is hajtóvadászat indult az állat után. Mivel akkor nem lett meg a párduc, a hatóságok szerint nem kizárt, hogy ugyanaz a párduc bukkant fel némileg távolabb az észlelési helyektől.