Szabadon kószáló fekete párduc borzolja a kedélyeket Olaszországban

Több 444 videó?
Szeretném

Az olasz hatóságok egy fekete párduc nyomába szegődtek az ország délkeleti régiójában, Pugliában, miután az utóbbi két hétben több szemtanú is azt állította, hogy egy nagymacskát látott kószálni a környéken, írja a Guardian. Sőt, volt, aki le is filmezte az állatot, ami több, Bari környékén fekvő kisebb település mellett bukkant már fel. 

Szombaton Acquaviva delle Fonti polgármestere, Davide Carlucci figyelmeztette a helyieket, hogy kerüljék el település környékén lévő mezőket, és betiltott minden sporteseményt és mezőgazdasági tevékenységet is. A környéken rendőrök és erdészek járőröznek, és mivel fontos, hogy ne ijesszenek rá az állatra, mivel attól erőszakossá válhat, ezért a háziállatok és takarmányállatok tulajdonosait is arra kérték, hogy figyeljenek oda állataikra. Mint a lap írja, 10 nappal korábban Castellana Grotte polgármestere már bevezetett egy hasonló rendeletet.

Hétfőn szakértők az elérhető videófelvételek és a nagymacska után talált nyomok alapján megállapították, hogy tényleg fekete párducról van szó. Azt egyelőre nem tudni, hogy honnan jött, és hova tart. De ez persze szinte mindannyiunkra igaz.

A szakértők szerint a párduc jelenleg rendkívül gyorsan mozog, miközben alighanem élelmet keres magának.

2020 januárjában a régióban okozott már galibát egy fekete párduc: akkor a feltételezések szerint egy maffiózó kedvtelésből tartott ragadozója szökött el, és akkor is hajtóvadászat indult az állat után. Mivel akkor nem lett meg a párduc, a hatóságok szerint nem kizárt, hogy ugyanaz a párduc bukkant fel némileg távolabb az észlelési helyektől.