Trump él és integet

Donald Trump volt amerikai elnöknek hosszú idő után sikerélménye volt. 

Trump üdvözli a floridai trumpistákat.Fotó: JOE RAEDLE/AFP

Hétfőn nagyobb tömeg gyűlt össze West Palm Beach településen, néhány mérföldre attól a golfklubtól, ahol a volt elnök jelenleg lakik. Az emberek az "elnöknapi" üdvözletüket kívánták átadni Trumpnak, abból az alkalomból, hogy Washingtonban megszűnt ellene az impeachment nevű eljárás, és ezáltal elvben elindulhat a 2024-as választáson. (Az "elnöknap" minden február harmadik hétfőjén van, ilyenkor az amerikai elnökökre gondolnak az amerikaiak. A dátumot úgy választották ki, hogy közel essen George Washington születésnapjához, azaz február 22-höz, de hétfőn legyen, mint az ilyen szövetségi emléknapoknál szokás.)

Trump a tüntetés hírére autóba ült, és kisebb konvojjal a tömeghez hajtatott, és az egyik gépjármű hátsó üléséről integetett az embereknek. Hetek óta nem volt nyilvános szereplése, a Twitter is letiltotta, ezért is keltett nagy figyelmet a jelenet, amit itt meg is nézhet:

  

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.