Mészáros Lőrinc cégének 90 napja van eltüntetni az illegálisan felhúzott érdi utat

gazdaság
2021 február 17., 19:04

Illegálisan, építési engedély nélkül épített utat Érden Mészáros Lőrinc gyerekei nevén lévő cég, a Fejér-B. Á. L. Zrt.-t és a Kontimer Kft.-t, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal határozata szerint 90 nap alatt el kell bontania, írja a 24.hu.

Tetlák Örs, Érd alpolgármestere még novemberben tett feljelentést ismeretlen tettes ellen egy olyan út miatt, ami magánterületeken és Natura 2000-es besorolás alá eső természetvédelmi területen halad át, és amire még építési engedély sem volt. A Fejér-B. Á. L. Zrt.-t még 2019-ben bízta meg az érdi önkormányzat, hogy építse meg a Fenyves-Parkváros köznevelési centrumot, az építkezésből származó törmelékből pedig illegálisan megépítették az Érd-Tétényi fennsík alatt vezető utat.

Amikor az új városvezetés megkereste a céget az úttal kapcsolatban, akkor azt a választ kapták, hogy a földmunkák kezdetekor sokan panaszkodtak a földet elszállító teherautók zaj- és porterhelése miatt, ezért az alvállalkozó, a Kontimer Kft úgy döntött, hogy inkább a Fenyvesnek nevezett területen építik meg az utat. A cég erről állítólag az érdi és a sóskúti polgármesterrel is megállapodott, csakhogy ennek nincs írásos nyoma, ahogy a lakosok panaszainak sincs.

A járási hivatal Fejér-B.Á.L. Zrt és a Kontimer Kft. egyetemleges felelősségét állapította meg és arra kötelezte a két céget, hogy 30 napon belül zárják le a forgalom elől az utat, 90 napon belül állítsák vissza az eredeti állapotot.