Nem értette az angol újságíró, miért akarják máris beoltani, kiderült, hogy hivatalosan 6,2 centiméteres a testmagassága

idióta rekordok
2021 február 17., 10:12

Liam Thorp brit újságíró, a Liverpool Echo szerkesztője alaposan meglepődött, amikor hivatalos értesítést kapott arról, hogy a jövő héten oltják koronavírus ellen. Thorp ugyanis fiatal és egészséges.

link Forrás

Ahogy erről friss Twitter-posztsorozatában beszámol, hülyén érezte magát, hogy előresorolták, ezért felhívta a háziorvosát, hogy megtudja a dolog okát. Így derült ki, hogy a hivatalos nyilvántartás szerint a valós 6 láb 2 hüvelyk, vagyis 188 centi helyett 6,2 centiméteres a testmagassága, így a testtömegindexe 28000-nél is magasabbra jött ki.

Mivel a rendszer kórosan elhízottként azonosította, a kockázati csoportba tartozóként jogosulttá vált a vakcinára.

A dolgon elviccelődő Thorp utolsó twitje a következő:

„Amikor elmeséltem anyámnak, hogy a kórosan elhízottak csoportjába soroltak, azt mondta: 'talán pont erre a figyelmeztetésre volt szükséged'.”

Duplacsavar: az anyjának igazából igaza volt, mivel a thread egyik korábbi tweetjéből kiderült, hogy az újságíró hiába jó magas, a bezártság alatt 111 kilósra azért meghízott, vagyis igazából tényleg el van hízva. Ha még nem is kórosan.