Megölte a szüleit, majd túszul ejtett egy nőt egy késmárki férfi

A szlovák rendőrség különleges alakulatát, a Hiúz Kommandót is be kellett vetni szerda este Késmárkon, ahol egy 41 éves helyi férfi, aki a rendőrség gyanúja szerint meggyilkolta saját szüleit, túszul ejtett egy nőt, akit több órán át tartott fogva és fenyegetett késsel.

Az eperjesi kerületi rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a férfi a lakásán ölte meg vele együtt élő szüleit, mielőtt elbarikádozta volna magát a bevásárlóközpontban, ahol túszt is ejtett. A több órán át tartó túszdráma végén a kommandósok kimentették a nőt, és elfogták a támadóját.

A férfi, ha bebizonyosodik, hogy ő ölte meg a szüleit, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat. (Via Bumm.sk)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.