Novák: A visegrádi országok demográfiai értelemben példát mutatnak Európának

„A visegrádi országok  hivatásuknak tekintik, hogy demográfiai értelemben példát mutassanak Európának, mert nem akarnak lemondani a saját jövőjükről, a szlovák, a cseh, a lengyel vagy a magyar kultúra megőrzéséről.”- jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter a V4-országok csütörtöki online konferenciáját követően.  Novák Katalin elismerte, hogy Európában ma egyetlen ország sincs, ahol elegendő gyermek születne, de szerinte

"mi, közép-európai országok megmutatjuk, hogy belső erőforrásokból is lehet építkezni", ezekre támaszkodva "túl tudunk majd jutni a demográfiai válságon, és képesek leszünk gyarapodó, fiatalodó régiójává válni Európának."

Kijelentette: a visegrádi országok be fogják bizonyítani, képesek saját erejükből túljutni a demográfiai válságon, úgy, hogy közben gazdaságaik is erősödnek. Novák fontosnak nevezete

a visegrádi országok meg tudják őrizni népességük összetételét, hogy úgy gyarapodjanak, hogy közben kultúrájukat, történelmüket, hagyományaikat is meg tudják óvni. Ez szerinte a következő évtizedek egyik legfontosabb kihívása.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.