Tóth Csaba, a zuglói MSZP-s egy fideszes politikus Hadházy Ákost támadó videóját osztotta meg

Sejteni lehetett, hogy nem lesz sima ügy a zuglói ellenzéki előválasztás, ahol az ellenzéki erők által is széles körben elutasított MSZP-s Tóth Csaba számított eddig erősembernek, és ahol, mint e hét hétfőjén kiderült, a Momentum az egyik legismertebb független ellenzékit, Hadházy Ákost indítja. De azt, hogy ilyen hamar eszkalálódjon a helyzet, nem sokan gondolták.

Tóth csütörtökön ugyanis egy olyan videót osztott meg az fb-oldalán “No comment!!!” szöveggel, amit Vargáné Csengeri Mónika, Ludas fideszes polgármestere készített:

Csengeri videója reakció volt Hadházy egyik korábbi Facebook-bejegyzésére. Az EU-támogatások ellopásának kinyomozására szakosodott képviselő mostanában többek között uniós pénzből épült falusi piacok nyomába eredt. Emiatt foglalkozott a 25 millióból épült ludasi beruházással is, amiről azt írta, hogy szerinte "méretes csalásnak tűnik":

Hadházy Tóth posztjának kommentjei között reagált, ezzel:

"Végtelenül szomorú, ha Tóth képviselő úr – csak hogy engem támadjon – felelős ellenzéki magatartásnak gondolja védelmébe venni ezeket a túlárazott, csaló közbeszerzésekkel intézett beruházásokat! Ezek a „piacok” mind egy fideszes képviselő, Szabó Zsolt körzetében találhatóak. Ő az, akinek egy banki kivonat tanúsága szerint milliárdos vagyona van egy belize-i számlánA „piacokra” megítélt EU-s pénzeket is szervezetten csalják el, ez már nem csak nekem tűnt fel:Ludas – amelynek polgármestere a videón beszél –, azért is fontos, mert a polgármester asszony jegyzőkönyvezett közgyűlésen beszélt arról: Szabó Zsolt presszionálta őket, hogy az EU-s projekteket intéző központi cégbe lépjenek be."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.