Karácsony Gergely: Ha nem lesz előválasztás, akkor biztos, hogy nem leszek miniszterelnök-jelölt

Budapest
2021 február 19., 07:27

A főpolgármester ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta el azután, hogy Rónai Egon azt kérdezte tőle, lesz-e belőle miniszterelnök-jelölt vagy sem.

„Nagyon sok nyitott kérdés van még, ami alapján nekem ezt a kérdést el kell döntenem. Ha ezek a nyitott kérdések megválaszolásra kerülnek, például az előválasztással kapcsolatosan, hogy lesz-e egyáltalán. A járványügyi helyzet miatt meg úgy látom, hogy nem minden párt egyformán lelkes ettől az ötlettől. (...) Ha nem lesz előválasztás, akkor biztos, hogy nem leszek miniszterelnök-jelölt” – mondta Karácsony Gergely, aki hozzátette, hogy miután egyszer márt nyert „előválasztás révén nyert főpolgármester választást”, tudja, hogy „a sikerben milyen nagy szerepe volt annak”, hogy ő „nem egy kalapból kihúzott jelölt” volt.

Beszélt a koronavírus elleni oltások lebonyolításáról is. Azt mondta, szeretnének benne segíteni, és hogy a főváros a kormány terveihez képest 10 plusz oltópontot javasol.

A Lánchíd felújításáról azt mondta, „a kormány mindenről vitázni akar, ami a fővárosban történik”, és furcsállotta, hogy miközben az atlétikai stadion 100 milliárddal több, mint tervezték, azon nem rugózik a kormány. Elmondta, hogy a főváros pénzügyi helyzete miatt a Lánchíd felújítását végül az Alagút nélkül tudják megkezdeni, ez 8 milliárddal olcsóbb lehet, mint az előző körben, de „harminc év után a Lánchíd fel lesz újítva”. Várják a többször megígért kormányzati hozzájárulást ehhez, ami 6 milliárd forint, nagyjából a beruházás áfatartalma.