Három robbanás történt Kabulban

külföld
2021 február 20., 08:32

Három robbanásban legalább öten meghaltak, két másik ember megsebesült szombaton az afgán fővárosban, Kabulban, közölte egy rendőrségi szóvivő.

Ferdauz Faramarz, a kabuli rendőrség szóvivője elmondta, hogy az első detonációt negyedóra múlva követte a második, a harmadik támadás, amelynek a célpontja egy rendőrautó volt, két órával később történt.

A támadások elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára. Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a robbanásokat. Az utóbbi hónapokban a detonációk nagy részét mágnessel ellátott és járművekre tapasztott pokolgépekkel követték el az afgán fővárosban.

A második robbanás célpontja egy gépkocsi volt egy északnyugati elővárosban, amelyben a hadsereg katonái utaztak. Két katona és egy civil járókelő életét vesztette. A harmadik detonáció következtében az autóban ülő két rendőr meghalt. Az első robbantásnak egy civil gépjármű volt a célpontja, a benne ülő két személy megsebesült.

Afganisztánban az utóbbi időben gyakoriak a robbantások, célzott gyilkosságok és az erőszak, miközben megrekedtek az afgán kormány és az iszlamista tálibok között Katarban folyó tárgyalások. (MTI)