Szijjártó szerint az egész nyugat-európai sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon a magyar kormányon

Több 444 videó?
Szeretném

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az egész nyugati és uniós sajtó hazudik, amikor számon kérik a sajtószabadságot a magyar kormányon, derült ki abból az interjúból, amit a román Digi 24 TV készített a külügyminiszterrel.

A riporter a Klubrádió elhallgattatása kapcsán kérdezte Szijjártót, aki visszautasított minden olyan állítást, amely arra vonatkozott, hogy a kormány nem biztosítja a sajtó szabadságát. Szerinte a médiumok többsége ugyanis kormányellenes álláspontot képvisel.

A riporter erre megkérdezte, hogy „akkor tehát azt állítja, hogy az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik, amikor a sajtószabadságot kérik számon?” Szijjártó azt felelte: igen, azt állítom.

„A liberális mainstream nem tudja megemészteni azt, hogy van egy kormány, amelyik erős, konzervatív, kereszténydemokrata, patrióta politikát folytat és sikeres” - vélekedett. 

A kormánypárti sajtóról pedig azt mondta: 

„A sajtószabadsággal kapcsolatban nem szabadna a sajtóorgánumok azon jogát megkérdőjelezni, hogy pozitívan vélekedjenek a kormány döntéseiről. Én nem tudom elfogadni azt, hogy az olyan sajtóorgánumok, amelyek történetesen pozitívan viszonyulnak a kormányhoz, rögtön minősítve lesznek, miszerint kormányzati irányításúak, kormányzati tulajdonúak, kormányzati rabszolgák és hasonlók.”

(via Telex)