Potyogni kezdtek a darabok egy Boeing 777-esről a denveri felszállás után

külföld
2021 február 21., 06:05

Kényszerleszállást kellett végrehajtania a felszállás után nem sokkal a United Airlines Denverből Honoluluba tartó 328-as járatának, miután a gépről potyogni kezdtek az alkatrészek. A Sky News beszámolója szerint a gép útját a lakónegyedekben szétszóródott törmelék jelezte.

photo_camera A United Airlines 327-es járata egy Boeing 777-200-as típusú gép jobboldali hajtóművének burkolata egy broomfieldi ház tornácára zuhant. Fotó: Broomfieldi rendőrség - közkincs


Nem mintha ez számítana, de nem csupán apróbb csavarok potyogtak a gépről. Broomfieldben, a Denvertől mindössze negyven kilométernyire levő alvóvárosban egy ház tornácára például egy majd két méter átmérőjű, a gép hajtóművéről leszakadt acélgyűrű zuhant. A városban több kertben is találtak a gépről leszakadt alkatrészeket.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) tájékoztatása szerint a Boeing 777-200-as típusú gép biztonságos kényszerleszállást hajtott végre a "jobb oldali hajtómű meghibásodása" után. A United Airlines közleményében csak annyit közölt, hogy a gépen 231 utas és 10 fős személyzet tartózkodott.

A hatóságok felhívást tettek közzé, azok jelentkezését várva, akik sérüléseket szenvedhettek a lezuhanó törmeléktől, egyben minden broomfieldi lakost felszólítottak, hogy nézzenek körül a kertjükben törmelék után kutatva. Az esetet vizsgáló hatóság, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács ezzel párhuzamosan kérte, hogy ne mozdítsák meg a törmeléket, amíg le nem zárulnak a vizsgálatok. (Via Sky News)