Potyogni kezdtek a darabok egy Boeing 777-esről a denveri felszállás után

Kényszerleszállást kellett végrehajtania a felszállás után nem sokkal a United Airlines Denverből Honoluluba tartó 328-as járatának, miután a gépről potyogni kezdtek az alkatrészek. A Sky News beszámolója szerint a gép útját a lakónegyedekben szétszóródott törmelék jelezte.

A United Airlines 327-es járata egy Boeing 777-200-as típusú gép jobboldali hajtóművének burkolata egy broomfieldi ház tornácára zuhant.Fotó: Broomfieldi rendőrség - közkincs


Nem mintha ez számítana, de nem csupán apróbb csavarok potyogtak a gépről. Broomfieldben, a Denvertől mindössze negyven kilométernyire levő alvóvárosban egy ház tornácára például egy majd két méter átmérőjű, a gép hajtóművéről leszakadt acélgyűrű zuhant. A városban több kertben is találtak a gépről leszakadt alkatrészeket.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) tájékoztatása szerint a Boeing 777-200-as típusú gép biztonságos kényszerleszállást hajtott végre a "jobb oldali hajtómű meghibásodása" után. A United Airlines közleményében csak annyit közölt, hogy a gépen 231 utas és 10 fős személyzet tartózkodott.

A hatóságok felhívást tettek közzé, azok jelentkezését várva, akik sérüléseket szenvedhettek a lezuhanó törmeléktől, egyben minden broomfieldi lakost felszólítottak, hogy nézzenek körül a kertjükben törmelék után kutatva. Az esetet vizsgáló hatóság, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács ezzel párhuzamosan kérte, hogy ne mozdítsák meg a törmeléket, amíg le nem zárulnak a vizsgálatok. (Via Sky News)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.