25 oktató mondott fel a Színművészetin az őszi félév befejeztével

Upor László, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese az SZFE elbarikádozott Vas utcai épületében 2020. szeptember 25-én, a tiltakozások csúcsidőszakában.Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A 2020/21-es tanév őszi félévének lezártával a Színház- és Filmművészeti Egyetem 25 oktatója nyűjtota be felmondását az időközben egy kormányközeli potentátokkal feltöltött kuratórium ellenőrzése alá adott egyetemen, írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Független Szabad Egyetem, vagyis a lázadó SZFE-sek csoportja.

Közleményük szerint a félév lezártával az alábbi oktatók mondtak fel, nem írták alá szerződésüket a következő félévre, illetve szüntették meg tagságukat az SZFE Doktori Tanácsában:

 1. Ari Zsófia
 2. Bagossy László
 3. Báron György
 4. Csató Kata
 5. Csizmadia Tibor
 6. Dávid Attila
 7. Fekete Ádám
 8. Földényi F. László
 9. Gábor György
 10. Garai Judit
 11. Gigor Attila
 12. Gimesi Dóra
 13. Kárpáti Péter
 14. Kovács D. Dániel
 15. Nagy Zoltán
 16. Németh Gábor
 17. Pálfi György
 18. Róbert Júlia
 19. Ruttkay Zsófia
 20. Sellő Hajnal
 21. Schulze Éva
 22. Schwechtje Mihály
 23. Szórád Máté
 24. Tóth Péter
 25. Upor László

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.