Meggyilkolták Olaszország kongói nagykövetét

Luca AttanasioFotó: HANDOUT/AFP

Támadás érte Olaszország kongói nagykövetének konvoját az ország keleti részén. Az olasz külügyminisztérium által megerősített hírek szerint az ENSZ-konvojt ért támadásban Luca Attanasio és az őt kísérő kongói katonai rendőr is életét vesztette.

A Virunga nemzeti park szóvivőjének tájékoztatása szerint Attanasio az ENSZ kongói békefenntartó missziójának, a Monuscónak a konvojával utazott a támadás idején. A konvojt magyar idő szerint reggel kilenc körül érte támadás Kanyamahoro város közelében.

Az országnak ezen a részén több tucat, az elmúlt évtizedek polgárháborúiból visszamaradt fegyveres csoport tevékenykedik. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.