Peren kívüli egyezséget kötött zaklatási ügyében James Franco

külföld
2021 február 22., 08:58

Peren kívüli egyezséget kötött vádlóival James Franco. A színművész ellen 2019-ben nyújtott be keresetett színitanodája, a Studio 4 két egykori diákja, Sarah Tither-Kaplan és Toni Gaal, akik azt állították, hogy Franco fenyegetésekkel kínos, szexuális helyzetekbe kényszerítette őket.

A megállapodás anyagi részletei nem ismertek. A Variety beszámolója szerint a két felperes keresetét a megállapodás értelmében a bíróság elvetette, de ez nem jelenti azt, hogy ne nyújthatnák be újra - vagyis a mostani bírói döntés nem minősül a perben hozott ítéletnek.

Tither-Kaplan és Gaal vádjai szerint Franco szexuálisan szuggesztív jelenetek eljátszására kényszerítette tanítványait, akik a jelenetet "orgia-jellegűnek" írták le. Mindez amúgy a szexjelenetekről szóló óra része volt. Tither-Kaplan és Gaal azt is állították, hogy Franco szerepek ígéretével álltatta diákjait, amennyiben követik z utasításait.

Franco ügyvédei korábban hamisnak nevezték a vádakat, melyeknek semmilyen jogi alapjuk nincs. Azzal is vádolták Tither-Kaplant és Gaalt, hogy csak a lehető legnagyobb publicitást akarták elérni.

A február 11-én született megállapodást még a bíróságnak is jóvá kell hagynia, erre március 15-ig van idő. (Via Variety)