A nemzetbiztonsági bizottság elnöke azt állítja, Orbánék titkos alagutat terveznek a Puskás Aréna alá 2 milliárdért

POLITIKA
2021 február 23., 14:35

Frissítés: a Puskás Aréna reagált Stummer bejelentésére.

Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, a Jobbik volt alelnöke a Facebookon bejelentette:

„Az utóbbi 30 évben példátlan lépésre szántam el magam, amikor úgy döntöttem, hogy egy, a kormány által titkosított információt most a nyilvánosságra hozok. Tegnap reggel egy olyan papírt adtak a kezembe, amely szerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar magának építeni a Puskás-stadionba 2 milliárd forint értékben. Ez a terv azért az én kezembe került, mert a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták ezt a beruházást sok évre titkosítani, elkerülve a botrányt, amit ez a hír okozhat.”

link Forrás

Stummer azt állítja, megpróbálta megakadályozni ezt a tervet, és hétfő délelőtt közölte, hogy nem engedi napirendre venni a mai bizottsági ülésen. Halász János, a biztosság fideszes alelnöke viszont jelezte, hogy módosítanak a napirendi ülésen, hogy dönthessenek az alagútról, és a fideszes többség (Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubai György) napirendre vette, és „meg is szavazták ezt a titkosított alagutat a főnöküknek” – mondta Stummer.

Azt állítja, nincs más lehetősége, mint tájékoztatni az embereket erről, és tisztában van a jogi és politikai következményekkel. Azt mondta: „Tudom, hogy a kétharmad most azonnal elmozdít majd a nemzetbiztonsági bizottság éléről, és bíróság elé állít, pedig ők semmilyen magyarázatot nem adtak, hogy miért most, és miért így van erre a titkos alagútra szükség oda, a Puskásba.”